Her kan du lese teksten fra juleutgave av Årstadbladet 2015 om Årstad Dame & Herrefotball ;-)
DAMELAGETs første 11'er-sesong:  

Høstsesongen får en kaotisk oppstart for mange bynære fotballag, siden krets finner ut at de skal legge på nytt kunstgressdekke på Krohnsminde - i serieoppstarttid ! Dette fører til at mange lag mistet  treningstid og at kamper må flyttes på. Ferdigstilling av banen trekker ut lengre enn langt. Det er nå og merket opp for rugby. Hvordan det skal bli plass til både fotball og rugby på en bane som allerede er sprengt fra før, ja se det er og et stort og universelt spørsmål. Tenk om Rautjern hadde vært klar…

Uansett, ga sesong 2015 en god mulighet til kamptrening og til å spille inn et lag, om enn det ble noen tøffe utskiftninger fra vår til høst. Og, selvfølgelig slapp en å organisere mange kamper, det krever ganske så mye. En gjør og en klar erfaring om at en som  lag er helt avhengig av et visst nivå på de fleste spillerne. Mangler en det, så smeller det lett på et tap. Det fikk vi smertelig merke  i en av høstens kamp, der laget manglet 8 spillere som var med kampen før. Det resulterte i et surt og unødvendig tap. Resten av kampene gikk damelaget av med ganske klare seire. 

Det er viktig å understreke at lagene i 5.divisjon er ikke dårlige lag! På mange måter tilsvarer flere av den et 3.divisjonsnivå. Ja, et lag spilte og med mange 2.divisjonspillere, siden det er lov til å bruke spillere som spiller på et annet lag i klubben, lengre oppe i divisjonene.

5.divisjon for kvinner i Hordaland Fotballkrets er en merkelig kreasjon - som og bare er i Hordaland. Både når det gjelder inndeling, antall kamper og mulighet for opprykk, men og hvem som kan spille der. Og en får heller ikke informasjon når lag har trekker seg,  selv om det er av stor betydning Om en regner gjennomsnittpris per kamp blir det og ganske dyrt, siden en betaler like mye i forsikring og lagpåmelding som lag ellers i divisjonene lenger oppe. Men men, lite å gjøre med det og.

I høstsesongen vinner Årstad Damelag klart den andre puljen, som da "bare" handlet om å spille om seier og vinnere av puljen - men ikke opprykk. Det var for heder og ære. Og vel så det. Det ble veldig viktig å vinne, og det gjør og damene med klar margin. Det viser at de hadde og klart seg bra i den andre puljen.


I skrivende stund står vinterens futsalsesong 2015/16 like om hjørnet, med første kamp kommende helg, dvs søndag 15. november. Denne gangen stiller Årstad Damelag med kun et lag, det blir langt mer behagelig å organisere. Men gøy blir det nå uansett!

 

HERRELAGETs 2. sesong med 7'er:   

Når det gjelder herrelaget i Årstad, har de vært hele 12 lag i sin pulje, og de har fått spille 11 kamper per sesong. Og det til tross for at de i utgangspunktet som 7’erlag kunne tenkt seg langt færre kamper, iallfall på høstsesongen, siden flere forsvant pga studier osv.

Men de har klart å gjennomføre sesongen, og endt på en fin 7.plass. Vel, Møhlenpris har av en eller annen grunn ikke avviklet sine to kamper mot Årstad. Hadde Årstad vunnet disse kampene, hadde de faktisk kunne endt på en 4.plass…!

Det er ellers her kommet spennende innspill fra en ny gruppe med herrespillere, som ønsker å starte 11’erlag til neste år! Selvfølgelig ønsker de å ha et tilbud om en ok treningstid som passer spillerne bedre enn i sesongen som var. Viser ellers til eget referat fra Mats Thunes.


 

            Mats Thunes : 

Herrenes Fotballsesongen for Årstad 2015

 ”Som i fjor arrangerte Årstad fotball ”BergensCupen” igjen i mars og var fortsatt en suksess og 10 lag var med. For Årstad gikk ikke  cupen så bra, laget røk i gruppespillet. Vårdelen av sesongen gikk strålende og vant mange av de kampene vi hadde før sommerferien.

Til høst sesongen visste vi at vi kom til å få problemer da mange på laget måtte flytte på grunn av studier og andre ting, men heldigvis klarte vi å skrape sammen en gjeng som ville spille. Treningstid ble komplisert, vi kunne tenkt oss andre tidspunkt siden det ikke alltid passet for alle, derfor ble det vanskelig å få spilt sammen uten om kampene. 

I høst sesongen var det blandete resultater og Årstad endte på en 7 plass på tabellen. Framover er det snakk om å kanskje starte opp et 11er lag, det kan bli spennende å se om vi får til!!”

Og det fikk de til ! I 2016 er det påmeldt lag i 11'er i både herre og dameklassen! ;-) 


Treningstilbud har vært en utfordring. Herrelaget har hatt treningstid tidlig rundt kl. 21 om tirsdager og rundt kl. 17 om torsdager, dette har visst kollidert en del med andre ting. Damene har og måtte ta til takke med kun trening på minibane på Krohnsminde, da mandager og torsdager, men det er nå bedre enn ingenting. Likevel uheldig når en skal trene formasjoner og bli vant til 11’erbane. Hadde det bare vært grønt på Rautjern.. Men for all del; det er fint på Krohnsminde - med nå nytt gressdekke - og med forholdsvise nytt og flott garderobeanlegg! 

* Tilføring: For 2016 så har Årstad Fotball fått treningstider en tid hver ukedag på Krohnsminde,  så tilbudet er blitt bedre. Likevel er det ønskelig med mer tid på selve 11'erbanen, i stedenfor å trene på lillebanen, hvor vi har fått flest treningstider. 


Det er fortsatt ikke grønt på Rautjern...

Prosessen rundt oppgradering til grønt dekke på Rautjern har tatt lengre tid enn ønsket, ikke minst da pga utbyggingsplaner av den nye gigantbarnehagen like ved, dvs tidligere Minde barnehage. Det går mye prestisje i å få dette bygget på plass, da barnehageutbygging er et stort satsningsområde. I tillegg er det en del av utbyggingsatsning langs bybanetrase.

 Men, politikere i det nye byrådet lover å se nærmere på baneområde på Rautjern, og mener at det er fortsatt håp og muligheter! Og godt er det!


 Vi lever fortsatt sterkt i håpet... hilsen Hope


********************************************************************************

                                                                                                                


Hope

07.02.2016

Skriv kommentar


Årstad IL fotball benytter seg av gravatars.