2. plass i "Bergensmesterskapet" 2014 :)
Med litt tidligere spillere, litt nye og en lånt klarte Årstad Damelag tross sykdom mm å spille jevnt med kretsmestere i futsal fra Fyllingsdalen, og endte til slutt på 2. plass !! :-) 

Les under for mer detaljert cup og kamp - informasjon: 


FLOTT RESULTAT med 2. PLASS i "BERGENSMESTERSKAP I FUTSAL" 1. og 2. mars 2014 !!! 

----------"DA B-GJENGEN BLE AVMASKERT"--------

Under navnet "Årstad Damefotball" deltok en gjeng flotte damespillere på 7 stk i "Bergensmesterskapet i futsal". (arr Uken) 

Flere som var med hadde ikke spilt sammen før, men alle hadde forholdsvis høyt nivå fotballmessig - selv flere ikke hadde vært aktiv på en del år. Det hadde sine utfordringer å få stilt med lag for det var for det første vinterferie, men sist og ikke minst; omgangsyken herjet heftig !
Først meldte keeper Lotte avbud pga oppkast mm, så var det Lisa sin tur, hele natten før lørdag og første dag i cup ble tilbrakt på toalettet (smittet av venninne Serina?). Oppi alt fikk hun heldigvis tak i en tidligere lagvenninne fra Baune, Karoline. Thea måtte og trå til, om enn motvillig, lite lysten til å spille mot flere av de hun ellers spilte med. Men - utover i cupen fikk hun og litt blod på tann.. Ellers stilte Kyra, Ragnhild, May-Britt og Malene. May-Britt sendte sms en time før kampstart at hun heller ikke var bra, og ville kun være med som nødsreserve...krisestemning. HELDIGVIS var hun og sånn at når en bare får en ball foran seg så... Det ble å kaste seg ut i kamper - de som ikke var like kjent med navn på - fikk bare gjøre det under kampen og utover...

Det var tidligere Årstad-spiller Lisa som i første omgang tok initiativ til cupen, hjemme fra Folkeskoleopphold, hun hadde tenkt å ha sin gode venninne Serina med på. Men få dager før helgen kom det at Serinas egne lagspillere fra Fyllingsdalen hadde regnet med at hun skulle være med de på deres forholdsvise toppede futsal-kretslag. En av Fyllingdalens tidligere toppscorere fra da laget var i 4.divisjon, hadde tatt initiativ til å få med seg spillere fra Fyllingsdalens damelag. (Etter innspill på Årstad jente- og damelag sin hjemmeside, kan det virke litt som om dette var hennes "mottrekk" mot at trenerne i Fyllingsdalen ikke lot henne være med på 1.laget lenger.. ?) Lisa hadde da tenkt å skrinlegge cup-deltakelse, men fikk da hjelp av flinke damespillere, som egentlig hadde lagt fotballsko litt på hyllen, men som likevel hadde trent en og annen gang sammen, fordi de rett og slett er for glad i fotball til å slutte helt. 

Anyway; det var flere andre gode lag var påmeldt. De fleste var studentlag. Så og de som var med som "Årstad Damelag", her var 5 studenter, mens 2 hadde vandret ut i heltidsarbeidslivet...

Det var et annet lag med som ellers og er kjent fra 4. divisjonspill, dvs Krabbetor, som vel består av en del tilreisende studenter. I tillegg da så var det Fyllingsdalens damelag - som bortsett fra en - ellers bestod av 2. div damelaget for 2014, som og er årets kretsmestere i Hordaland i futsal. De stilte inkognito som "B-gjengen", og litt høy på egen utkledning som skumle tegne-seriefigurer.

**********************************************

INNLEDENDE KAMPER: 

Det spilles kamper bestående av en omgang på 13 min. Foran den første kampen var damene - eller jenter som det heter i Ukens futsal-cup - fryktelig (!) nervøse. Forståelig nok. Det ble en fomlende 1.kamp, men heldigvis klarte "Årstad Damefotball" å gå av med en 2-1-seier. Ragnhild ble den første til å putte, og Karoline nr 2. Lisa sprang skyttelgang mellom kampspilling og toalettbesøk. 

De var sjeleglade for at de ikke møtte Fyllingsdalens damer i 1.kamp, nå var de litt mer oppvarmet, og litt mer klar på hva det hele gikk ut på. Thea hadde stått i mål i første kamp, og gjorde en tapper innsats der. Mot Fyllingsdalens skuddglade damer falt valget på å putte Kyra i mål. I kampen fikk to av hennes fingre kjenne på at de kunne skyte hardt. 

At det skal være tøffe tak og mye kampinstinkt er jo bare sånn det skal være, men at det felles spillere stygt bakenfra - som er uten ball - er vel noe som en helst vil unngå. Vesle Ragnhild fikk virkelig kjenne det på kroppen da hun ble taklet knallhardt bakfra, og fikk et luftig og småskummelt fall. Lettere ør kom hun seg heldigvis opp igjen, som lagleder ble en lettere bekymret for at hun - eller andre skulle gå på en smell her - Ragnhild skal snart begynne i ny jobb, og er snart på reisefot. Hadde vært synd om en unødvendig takling skulle skape uforutsett problematikk for videre planer. 

Det store i denne kampen var at det var "Årstad Damefotball" som scorte det 1.målet, da ved Malene, og gikk opp i ledelse! Etter en intens kamp klarte likevel Fyllingsdalens damer å putte 2 mål og vinne kampen. Skulle bare mangle, med tanke på såpass mye som de har spilt sammen. Og at - de fleste - hadde futsal-kretsmesterskap ferskt i føttene enda. 

I 3. innledende og siste kamp for lørdagen, gikk det litt lettere, og en ny seier kom på plass - om enn like spennende! Tid til å skrive ned hvem som gjorde hva ble det ikke, så mål og referat blir deretter... Nå kom og May-Britt på scorings-listen. 

Som nr 2 i puljen hadde spillerne klart å få "Årstad Damefotball" videre til slutt-spill og semifinale på søndag. Joho!!! (må på do - sa Lisa).

**********************************************

SLUTTSPILL : 

I finalekampene spilles det 2 x 10 min. Serina kommenterer både lørdag og søndag at Lisa ikke bør spille.. men prøv å stoppe Lisa... Semifinale-kampen blir mot det laget som vant den 2. puljen. Laget bestod av studenter som jevnlig spiller futsal. Så igjen, det var veldig usikkert hvordan dette kunne gå og. Men Malene mente at "Årstad-damene" hadde en mulighet her. Det tok en stund før 1. mål kom. Det var stressende - både for spillere og tilskuere. Ut i 2. omgang kom det to mål til, og med 3-0 ledelse kunne skuldrene kunne senkes... 
I finale-kampene var det og litt mer heving av dommer-nivå, for nå ble det og blåst for frispark. Thea fikk ta frispark, og scoret i kjent og god gammel stil, og kom seg og inn på scoringslisten. Glimrende.

Så ble det finale og et nytt møte med knalltøffe Fyllingsdalendamer. Det ble jo håpet på at de hadde festet skikkelig på lørdagskvelden, slik de og er flinke til (med tanke forkledning hadde de jo valgt rett øyesminke for å ev kunne skjule mørke fylleringer rundt øynene) men det var nok tvilsomt, for det var nok veldig viktig for dem å vinne, om enn aldri så maskert. Og de var nok uansett pittelitt usikker på det laget som de hadde hatt vanskelig med å slå i innledende runder. Og som endel av greien var å stille med en hel haug i finalen. Mot Årstad Damelag sin lille spillerstall på 7. Det formellig krydde av "svartmalingrundtøynene" - spillere. En heftig verbal attitude på "B-gjeng"-benken viste og at det der var spenning i luften. 

Ikke alltid like lurt å ha for stor tropp heller, iallfall står det 0-0 til pause. Begge lag har sjanser, men ingen klarer å utligne. 

Ut i 2. omgang klarer dalen-damene å få inn 1 mål. Like etter får Ragnhild igjen seg en ufrivillig svevetur etter enda heavy takling av flere "B-gjengere" ( - kanskje de prøvde å tømme treningsbukselommene hennes for mynter ved å få henne til å miste bakkekontakt). Heldigvis så er det nå en dommer som blåser. Lisa pleier å være sikker på straffespark, og de andre er nok glad for at hun vil ta det. 

Igjen, det er spennende og alle blir nok tatt av det, selv om dette først og fremst er på gøy. Men - hvorfor stiller det da seg en spiller nærmest i veien for Lisa når hun skal ta straffesparket ? Dommer må flere ganger be spiller(e) flytte seg, og må til og med telle opp for å vise spillerne hvor de skal stå.. tullete. Lisa klarer å beholde roen, scorer - og dermed kommer og hun inn på målputter-listen.
OG utligning fører igjen til spenning i kampen! 1-1.
Like etter handser Thea ... og spilleren skal selv ta straffe, men Kyra redder!! 

På slutten av kampen klarer likevel damene fra dalen å putte 2 mål til. Av ulike grunner, men ikke like lett for foreksempel Lisa å springe med det hun slet med. Alle er på den ene siden kjempefornøyd med at det gikk så bra som det gikk, og at de har utfordret et lag som bestod av en toppet Fyllingsdal -tropp + en tidligere 4. (og 3?) divisjons-toppscorer, krets-vinnere, med spillere som har spilt sammen i flere år, og trener flere ganger i uken ...pluss kamper osv osv og som skal spille 2.divisjonsfotball sesongen 2014. Likevel synker stemningen litt etter finalen, for det hadde selvfølgelig smakt veldig godt med en seier til.. ! Men - like bra sikkert rent sikkerhetsmessig sett, å la "B-gjengen" få nå det ene målet de hadde med sin deltakelse; å vinne. 
At "B-gjengen" har mislikt å bli "avmaskert", har blitt en erfaring ja. 

Jadda.
Uansett kjempebra å være det laget som gav vinnerne mest motstand!! Som turneringens desiderte "Underdog-lag". Flott innsats av alle - både friske men og mindre friske... Veldig spennende ble det !! Dette bare for å vise at det er litt nivå på de damene som har vært innom og trent m oss ... 

Det som og var positivt - var at alle kom med på scorings-listen! Bortsett fra Kyra - da, men hun reddet jo mange mål - deriblant straffe !! 

Var nok sikkert flere av de andre lagene som hadde tanker rundt "B-gjengen", og student-tv likte ikke helt bli lurt til å tro at dette kun var en "venninne-gjeng" - som henger sammen på fritiden rundt et monopolbrett...men de rettet seg godt inn igjen i tekst da . 

Filmen som ble laget, ble klippet som sammen i "god gammel" russisk montasjeteknikk, brukt i tidligere tiders propaganda -filmer, der en ville ha fram en bestemt vinkling... og ble dermed lite representativ for slik kampen egentlig var. 

Anyway: Det ble nå vist igjen intenst kamp-instinkt og vilje - og mottar oppmerksomhet for det - som og tidligere - som "underdog"-jentelag. 

KVALITET FRAMFOR KVANITET blir vel et motto her !  Well done!
**********************************************

05.05.2014